Een duwtje

Als ouder wil je dat je kind gelukkig en onbezorgd door het leven gaat. Het doet dan ook pijn als dit niet  vanzelf gaat. Je wilt er alles aan doen, maar weet niet hoe, omdat je je soms niet kunt inleven in de beleving van je kind omdat je zelf anders in elkaar zit.

 

Het kan ook zijn dat je je juist  heel goed voor kan stellen hoe je kind zich voelt omdat je de pijn en het verdriet van je kind zelf voelt.  Hoe dan ook,  je wilt je kind graag helpen. Vaak is een klein duwtje in de juiste richting al voldoende.

 

Wil je hier hulp bij? Bel mij! Ik help je. En samen lukt het ons!

 

Hoe ik het zie.

 

Ieder kind is uniek. Hoogsensitiviteit zie ik als een mooi talent. Deze hooggevoeligheid is het uitgangspunt in mijn praktijk. Voor de direkte omgeving van het kind is deze hooggevoeligheid niet altijd duidelijk. Of het wordt  niet begrepen. Een kind voelt zich daardoor afgewezen en onzeker en is zichzelf niet meer. Het is dan stil en terug getrokken of juist heel druk. Misschien kan het niet meer slapen, heeft het boze buien. Dan is het duidelijk:uw kind heeft een klein duwtje in de goede richting nodig!

 

Omdat in mij ogen elk kind uniek is, stem ik mijn manier van werken stem ik af op datgene wat het kind vraagt en waar het kind zich het meest bij op het gemakt voelt. Voor het ene kind is dit bijvoorbeeld knutselen, terwijl een ander kind meer interesse heeft in lezen. Ik werk 1 op 1 met het kind, maar vergeet zeker de ouders niet. Samen met het kind werk ik eraan dat het sterker wordt zodat het weer in zichzelf gaat geloven.

 

Ik werk 1 op 1 met het kind, maar betrek ouders en steeds bij.  We bekijken samen naar de interesses van het kind en waar het moeite mee heeft. Dit doe ik op een praktische manier. Ik laat het kind voelen dat het er mag zijn. Ik leer het kind dat het niet aan zichzelf hoet te twijfelen: Je bent goed zoals je bent.

 

Praktische en eenvoudige pedagogische tips en inzicht in het onderwerp hooggevoeligheid zorgen bij ouders vaak voor opluchting.

 

Over mij


Mijn naam is Martine Smeets.

Ik werk al 20 jaar met heel veel plezier in de zorgsector. Naast dit werk ben ik moeder van twee lieve dochters. Uit ervaring met mijn dochters merk ik dat hooggevoeligheid niet altijd door iedereen begrepen wordt waardoor er vaak verdriet en boosheid ontstaan. Daarom heb ik me verdiept en gespecialiseerd in deze mooie karaktereigenschap. Vaak kun je door een klein “duwtje” in de goede richting heel veel veranderen waardoor een kind weer vertrouwen krijgt in zichzelf. Dit gun ik ieder kind. Er is toch niets mooier dan te zien dat een kind weer durft te zijn wie het is?


Praktijk "een duwtje"

De Keverbergstraat 16, 6081 BL Haelen

Tel : 06-10221687

E-mail: martine@praktijkeenduwtje.nl